Организацията, обединена срещу употребата на ценни кожи в модата - Fur Free Alliance, от

...
Организацията, обединена срещу употребата на ценни кожи в модата - Fur Free Alliance, от
Коментари Харесай

Жестокото отношение към животните се отразява на човешкото здраве

Организацията, обединена против използването на скъпи кожи в модата - Fur Free Alliance, от която е част и „ Четири лапи “, съобщи повече от 880 000 подписа на италианската делегация на Г-20, призоваващи за незабавни световни действия срещу отглеждането на животни за скъпите им кожи, във връзка със срещата на върха в Рим. 

Целта е международните водачи да чуят апела и да признаят обществено, че развъждането на животни за скъпите им кожи би трябвало да бъде прекъснато , с цел да се опази здравето както на хората, по този начин и на животните, изясни пред Радио София Тихомир Димитров, началник на отдел „ Програми “ към фондация „ Четири лапи “.

Подписката е направена и във връзка Covid пандемията и избиването на норки в доста ферми. „ Увеличават се възбраните на такива ферми в обособени страни и се опитваме да тласкаме напред този развой “, добави Димитров.

Джон Виндинг, председател на Fur Free Alliance (в нея членуват 50 организации от 35 държави), е декларирал: „ Коронавирусните епидемии във фермите за норки разкриха по какъв начин нехуманните и неустойчиви условия във фермите за кожи обезпечават идеални условия за разпространяване и разновидност на вируса . Призоваваме международните водачи да признаят рисковете от бъдещи пандемии, свързани с тази ужасяваща промишленост, и да подхващат незабавни дейности, с цел да я затворят вечно “. 

Тихомир Димитров цитира показано изследване от 29 експерти, в което се споделя, че към 75% от заразните инфекциозни болести са зоонози – популяризират се от животни, „ те са резултат от неправилното отношение сред индивида и животните.

„ Норките във фермите са сложени в необикновени условия, в тесни кафези и те не могат да показват естественото си държание. Защитаваме холистично разбиране, че здравето на индивида и животните са взаимно свързани “, посочи още специалистът.

В България текат диспути по тематиката за закриването на фермите за норки. По устрема към хуманно отношение към животните страната ни е в крайник с трендовете в модерния свят.

Около 1570 марката са се присъединили в акция на Fur Free Allianceза отвод от използването на скотски кожи и четина в стилната промишленост. Все повече консуматори желаят да купуват артикули и облекла, в чийто развой на основаване не е вложено страдалчество на животно.

Чуйте диалога на Гергана Пейкова с Тихомир Димитров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР